HASZNOS TANÁCSOK

  A lehető legmagasabb minőségű anyag, dizájn és kivitelezés. Ezek a prioritások számunkra a jelenben és a jövőben egyaránt.

Az alábbiakban néhány, a gép használatával kapcsolatos hasznos tanácsot szeretnénk megosztani:

Sebesség
Általános szabály, hogy mindig dolgozzunk a géppel 2-es sebességi fokozatban, különösen, ha kemény ételekkel és nagy mennyiségben dolgozunk. Használjunk 1-es sebességi fokozatot nagymennyiségű folyadékoknál, valamint olyan ételek esetében, melyek könnyű és habos állagúaknak szeretnénk. (tejszinhab, gyümölcshab stb.)
Felhúzás
Pihntessük a gépet néhány másodpercig az edény alján, aztán egy bizonyos szögben tartva lassan húzzuk felfelé az edény belső oldalán. Ezt a folyamatot ismételjük, míg az összetevők elérik a kívánt állagot.
Körkörös csukló mozdulat
Feldolgozás közben, finoman forgassuk a csuklónkat, lassan húzzuk felfelé a gépet, aztán hagyjuk visszaesni az összetevőket (ne nyomjuk, vagy préseljük) Az eredmény finomsága függ a folyamat ismétlésszámától. A szabadon lévő kezünkkel fedjük be az edény tetejének szabadon maradó részeit a kicsöpögés, fröcsögés elkerülése végett.
Mixelés
Merítsük a gépet egy bizonyos szögben tartva az összetevőkbe, kapcsoljuk be, és lassan kezdjük el a keverést. Mielőtt kiemeljük a gépet, a fröcsögés elkerülése érdekében kapcsoljuk ki.
Tisztítás
Használat után rögtön tisztítsuk meg a gépet a későbbi lerakódások, rászáradások megelőzése érdekében, így növelve gépünk élettartamát. Merítsük a gép szennyeződött keverőjét egy edény meleg vízbe, majd pár másodpercre kapcsoljuk be. A gép szinte elmossa önmagát.
Használat után
Használat után az egyes tartozékokat mindig távolitsuk el a gépről és így tároljuk őket.
Használjunk keskeny és magas edényeket
Lehetőség szerint használjunk magas és keskeny edényeket így növelhetjük igazán gépünk hatékonyságát.
Csodás majonéz bármikor
A majonéz mindig tökéletes állagú lesz, ha a készítéshez a bamix edényét használjuk. (melyet tárolásra is használhatunk) Ne feleddjük, hogy a tojásoknak szobahőmérsékletűeknek kell lenni.
Folyadékok
Folyadékok feldolgozásánál mindig kikapcsolt állapotban meritsük a gépet az összetevők közé.