HASZNOS TANÁCSOK
A lehető legmagasabb minőségű anyag, dizájn és kivitelezés. Ezek a prioritások számunkra a jelenben és a jövőben egyaránt.
Az alábbiakban néhány, a gép használatával kapcsolatos hasznos tanácsot szeretnénk megosztani:
Sebesség |
|
Általános szabály, hogy mindig dolgozzunk a géppel 2-es sebességi fokozatban,
különösen, ha kemény ételekkel és nagy mennyiségben dolgozunk.
Használjunk 1-es sebességi fokozatot nagymennyiségű folyadékoknál,
valamint olyan ételek esetében, melyek könnyű és habos állagúaknak szeretnénk. (tejszinhab, gyümölcshab stb.)
|
Felhúzás |
|
Pihntessük a gépet néhány másodpercig az edény alján, aztán egy bizonyos
szögben tartva lassan húzzuk felfelé az edény belső oldalán.
Ezt a folyamatot ismételjük, míg az összetevők elérik a kívánt állagot.
|
Körkörös csukló mozdulat |
|
Feldolgozás közben, finoman forgassuk a csuklónkat, lassan húzzuk felfelé a gépet,
aztán hagyjuk visszaesni az összetevőket (ne nyomjuk, vagy préseljük)
Az eredmény finomsága függ a folyamat ismétlésszámától.
A szabadon lévő kezünkkel fedjük be az edény tetejének szabadon maradó
részeit a kicsöpögés, fröcsögés elkerülése végett.
|
Mixelés |
|
Merítsük a gépet egy bizonyos szögben tartva az összetevőkbe, kapcsoljuk be, és lassan kezdjük el a keverést.
Mielőtt kiemeljük a gépet, a fröcsögés elkerülése érdekében kapcsoljuk ki.
|
Tisztítás |
|
Használat után rögtön tisztítsuk meg a gépet a későbbi lerakódások, rászáradások megelőzése érdekében, így növelve gépünk élettartamát.
Merítsük a gép szennyeződött keverőjét egy edény meleg vízbe, majd pár másodpercre kapcsoljuk be. A gép szinte elmossa önmagát.
|
Használat után |
|
Használat után az egyes tartozékokat mindig távolitsuk el a gépről és így tároljuk őket.
|
Használjunk keskeny és magas edényeket |
|
Lehetőség szerint használjunk magas és keskeny edényeket így növelhetjük igazán gépünk hatékonyságát.
|
Csodás majonéz bármikor |
|
A majonéz mindig tökéletes állagú lesz, ha a készítéshez a bamix edényét használjuk.
(melyet tárolásra is használhatunk) Ne feleddjük, hogy a tojásoknak szobahőmérsékletűeknek kell lenni.
|
Folyadékok |
|
Folyadékok feldolgozásánál mindig kikapcsolt állapotban meritsük a gépet az összetevők közé.
|
|
|