TIPPEK
A tartóállványra helyezve a bamix® robotgépet mindig tartsa a keze ügyében,
hogy nap mint nap használhassa. Ha a dobozában tárolja, ugyanúgy nem fogja
használni, mint az eddigi gépeit, és elvész a bamix® robotgép egyik nagy
előnye: a használhatósága.
Használat után a robotgépet érdemes azonnal folyó víz alatt bekapcsolva
megtisztítani, mert így nem köt rá a szennyeződés.
Mosogatószert nem szükséges használni.
Ha folyékony anyaggal szeretne dolgozni, a gépet előbb merítse bele, utána
nyomja meg az indítógombot.
Majonézhez és a habok felveréséhez használjon hosszúkás edényt, mert így
biztosan sikerülni fog. Az elkészítéshez szükséges felfelé húzó kézmozdulatot
csak így tudja produkálni.
A mosogatószert alaposan öblítse ki az edényekből, mert pl. a tojásfehérje
felverését gátolja.
Ha a krumplipürét darabosabban szereti a család, használja hozzá a multikést.
A darálót mindig a 2. fokozaton működtesse, és csak 2/3-ig töltse, mert
darálás közben nőhet az anyagok mennyisége.
Ha a sajtot 30 percre fagyasztóba teszi, nagyon finomra darálható.
A dagasztásnál fontos, hogy először a folyékony alapanyagokat tegye a
tálba, dobja bele az élesztőt. Ezt a multikéssel elkeveri, és utána önti
bele a lisztet. Amíg lehet, kevergeti, hogy ne legyen csomós, amikor már
kemény a tészta, akkor következnek a dagasztó mozdulatok. 5-6-szor átdagasztja
a tésztát, félrerakja, kb. 1 óra alatt megkel.
A tejből vert kemény tejhab alapja az 1,5 %-os UHT tej! Zacskós tejből
nem sikerül. Érdemes néhány tejfölös vagy joghurtos poharat eltenni erre
a célra, és abban lefagyasztani a tejet. Ha kiveszi a hűtőből, a multikéssel
kásásra törje össze, és öntsön hozzá annyi folyékony tejet, hogy az ellepje
a jégkását. Utána a habverő késsel a felfelé húzó kézmozdulattal verje
fel a habot.
Ez a hab 5-10 perc után összeesik, ha 1-2 órát el akarja
tartani, tegyen bele fixálót és tartsa a fagyasztóban, de legjobb, ha
közvetlenül fogyasztás előtt készíti el, hiszen nagyon hamar kész. A fagylalt
akkor lesz igazi állagú, hogyha kőkemény fagyott gyümölcsöt használ. Ha
túl folyékonyra sikerült, akkor vagy nem volt fagyos a gyümölcs, vagy
túl sok tejterméket öntött hozzá. Újra lehet a fagyit keményíteni, ha
tesz még hozzá egy kevés fagyott gyümölcsöt.
|
|