TIPPEK

 A tartóállványra helyezve a bamix® robotgépet mindig tartsa a keze ügyében, hogy nap mint nap használhassa. Ha a dobozában tárolja, ugyanúgy nem fogja használni, mint az eddigi gépeit, és elvész a bamix® robotgép egyik nagy előnye: a használhatósága.

 Használat után a robotgépet érdemes azonnal folyó víz alatt bekapcsolva megtisztítani, mert így nem köt rá a szennyeződés.

 Mosogatószert nem szükséges használni.

 Ha folyékony anyaggal szeretne dolgozni, a gépet előbb merítse bele, utána nyomja meg az indítógombot.

 Majonézhez és a habok felveréséhez használjon hosszúkás edényt, mert így biztosan sikerülni fog. Az elkészítéshez szükséges felfelé húzó kézmozdulatot csak így tudja produkálni.

 A mosogatószert alaposan öblítse ki az edényekből, mert pl. a tojásfehérje felverését gátolja.

 Ha a krumplipürét darabosabban szereti a család, használja hozzá a multikést.

 A darálót mindig a 2. fokozaton működtesse, és csak 2/3-ig töltse, mert darálás közben nőhet az anyagok mennyisége.

 Ha a sajtot 30 percre fagyasztóba teszi, nagyon finomra darálható.

 A dagasztásnál fontos, hogy először a folyékony alapanyagokat tegye a tálba, dobja bele az élesztőt. Ezt a multikéssel elkeveri, és utána önti bele a lisztet. Amíg lehet, kevergeti, hogy ne legyen csomós, amikor már kemény a tészta, akkor következnek a dagasztó mozdulatok. 5-6-szor átdagasztja a tésztát, félrerakja, kb. 1 óra alatt megkel.

 A tejből vert kemény tejhab alapja az 1,5 %-os UHT tej! Zacskós tejből nem sikerül. Érdemes néhány tejfölös vagy joghurtos poharat eltenni erre a célra, és abban lefagyasztani a tejet. Ha kiveszi a hűtőből, a multikéssel kásásra törje össze, és öntsön hozzá annyi folyékony tejet, hogy az ellepje a jégkását. Utána a habverő késsel a felfelé húzó kézmozdulattal verje fel a habot.
Ez a hab 5-10 perc után összeesik, ha 1-2 órát el akarja tartani, tegyen bele fixálót és tartsa a fagyasztóban, de legjobb, ha közvetlenül fogyasztás előtt készíti el, hiszen nagyon hamar kész. A fagylalt akkor lesz igazi állagú, hogyha kőkemény fagyott gyümölcsöt használ. Ha túl folyékonyra sikerült, akkor vagy nem volt fagyos a gyümölcs, vagy túl sok tejterméket öntött hozzá. Újra lehet a fagyit keményíteni, ha tesz még hozzá egy kevés fagyott gyümölcsöt.