TIPPEK
         
         A tartóállványra helyezve a bamix® robotgépet mindig tartsa a keze ügyében, 
        hogy nap mint nap használhassa. Ha a dobozában tárolja, ugyanúgy nem fogja 
        használni, mint az eddigi gépeit, és elvész a bamix® robotgép egyik nagy 
        előnye: a használhatósága.  
         
          
         Használat után a robotgépet érdemes azonnal folyó víz alatt bekapcsolva 
        megtisztítani, mert így nem köt rá a szennyeződés.  
         
          
         Mosogatószert nem szükséges használni.  
         
          
         Ha folyékony anyaggal szeretne dolgozni, a gépet előbb merítse bele, utána 
        nyomja meg az indítógombot.  
         
          
         Majonézhez és a habok felveréséhez használjon hosszúkás edényt, mert így 
        biztosan sikerülni fog. Az elkészítéshez szükséges felfelé húzó kézmozdulatot 
        csak így tudja produkálni.  
         
          
         A mosogatószert alaposan öblítse ki az edényekből, mert pl. a tojásfehérje 
        felverését gátolja.  
         
          
         Ha a krumplipürét darabosabban szereti a család, használja hozzá a multikést. 
         
         
          
         A darálót mindig a 2. fokozaton működtesse, és csak 2/3-ig töltse, mert 
        darálás közben nőhet az anyagok mennyisége.  
         
          
         Ha a sajtot 30 percre fagyasztóba teszi, nagyon finomra darálható.  
         
          
         A dagasztásnál fontos, hogy először a folyékony alapanyagokat tegye a 
        tálba, dobja bele az élesztőt. Ezt a multikéssel elkeveri, és utána önti 
        bele a lisztet. Amíg lehet, kevergeti, hogy ne legyen csomós, amikor már 
        kemény a tészta, akkor következnek a dagasztó mozdulatok. 5-6-szor átdagasztja 
        a tésztát, félrerakja, kb. 1 óra alatt megkel.  
         
          
         A tejből vert kemény tejhab alapja az 1,5 %-os UHT tej! Zacskós tejből 
        nem sikerül. Érdemes néhány tejfölös vagy joghurtos poharat eltenni erre 
        a célra, és abban lefagyasztani a tejet. Ha kiveszi a hűtőből, a multikéssel 
        kásásra törje össze, és öntsön hozzá annyi folyékony tejet, hogy az ellepje 
        a jégkását. Utána a habverő késsel a felfelé húzó kézmozdulattal verje 
        fel a habot. 
        Ez a hab 5-10 perc után összeesik, ha 1-2 órát el akarja 
        tartani, tegyen bele fixálót és tartsa a fagyasztóban, de legjobb, ha 
        közvetlenül fogyasztás előtt készíti el, hiszen nagyon hamar kész. A fagylalt 
        akkor lesz igazi állagú, hogyha kőkemény fagyott gyümölcsöt használ. Ha 
        túl folyékonyra sikerült, akkor vagy nem volt fagyos a gyümölcs, vagy 
        túl sok tejterméket öntött hozzá. Újra lehet a fagyit keményíteni, ha 
        tesz még hozzá egy kevés fagyott gyümölcsöt.  
         
       
     | 
      
       
        
       
        
       
        
       
       
  |